۱۴۰۳ سه شنبه ۲۹ خرداد

تاریخچه تصویری از ابتدا تا کنون

تاریخچه دانشگاه اصفهان در یک نگاه

سال 1325: تأسیس آموزشگاه عالی بهداری اصفهان به ریاست دکتر مرتضی حکمی

سال 1328: به همت دکتر حکمی زمین‌های هزار جریب برای آموزشگاه برگزیده بود. این زمین­ها به چهار نفر به نام­های ورثه حاج محمد کازرونی. شیخ زاده هراتی،‌حسن سلطانی و حبیب اشراقی بود. خوشبختانه این مردان دستانی گشاده داشتند و در دانش‌پروری دلی مشتاق. عده‌ای سهم خود را بخشیدندو عده‌ای به نصف راضی شدند.

سال 1329: تأسیس دانشکده پزشکی

سال 1337 :

· در مهر 1337 با افتتاح دانشکده ادبیات در اصفهان موافقت شد و دکتر عباس فاروقی اصفهانی‌الاصل و استاد دانشسرای عالی تهران مأموریت یافت در اصفهان دانشکده ادبیات تأسیس کند.

· 25 آذر دکتر مهدی نامدار به عنوان اولین رئیس دانشگاه اصفهان منصوب شد.

· از ابتدای دی ماه 1337 دانشکده ادبیات اصفهان را با دو رشته زبان و ادبیات فارسی و زبان و ادبیات انگلیسی به راه انداختند. برای شروع کار، خانه‌ای در خیابان فتحیه سابق - محلی که اکنون جزو پارک شهید رجایی شده است - اجاره شد.

سال 1340: ریاست دکتر محمد ریاحی

سال 1343: تأسیس دانشکده علوم به ریاست دکتر فاروقی

سال 1344: تأسیس دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی

سال 1346:

· احیاء مجدد و رونق دانشگاه

· ریاست دکتر قاسم معتمدی

سال 1347: دانشکده‌های ادبیات و علوم از کوی شاهزاده ابراهیم به محل هزار جریب منتقل گردید.

این امر به تمرکز بیشتر دانشگاه کمک کرد. از آن پس یکی یکی کلنگ ساختمان‌های دیگر به زمین زده شد. قسمتی از این نهضت ساختمان‌سازی از این قرار است: تکمیل ساختمان پزشکی، احداث ساختمان ارمنولوژی (با کمک موسسه گلبنگیان) احداث ساختمان دانشکده علوم تربیتی، ادبیات، علوم، انستیتو باغبانی (بعد از انقلاب منحل شد) آموزشگاه عالی پرستاری، دندانپزشکی، اقتصاد، توسعه دانشکده علوم دارویی، ساختمان دبیرستان، دبستان و کودکستان دانشگاه، چند عمارت خوابگاه (با کمک خیرینی چون حسین همدانیان عضو هیأت امنای دانشگاه) احداث مسجد دانشگاه (با کمک حسین همدانیان)، مرکز بهداشت دانشجویان و تالار مرداویج (شهید نیلفروش‌زاده فعلی)، خانه دانشجو، مهمانسرای دانشگاه، خانه‌های سازمانی اساتید و کارمندان (184 واحد)، نوسازی و تکمیل بیمارستانهای خورشید، ثریا، فیض و امین.

سال 1352: تأسیس انستیتو باغبانی

سال 1356:

· ریاست دکتر محمدعلی طوسی

· تأسیس دانشکده علوم اداری و اقتصاد

سال 1357: ریاست دکتر غلامعباس توسلی

سال 1359: ریاست دکتر محمد علی شاهزمانیان

سال 1360 : ریاست دکتر اکبر شاه محمدی

سال 1361: ریاست دکتر مرتضی سقائیان نژاد

سال 1364: ریاست دکتر حسن رزمجو

سال 1365: جدایی دانشگاه اصفهان از دانشگاه علوم پزشکی

سال 1367: تأسیس دانشکده فنی و مهندسی

سال 1371 : تأسیس دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی (شروع فعالیت با گروه تربیت بدنی در سال 1362 در دانشکده علوم تربیتی)

سال 1376: ریاست دکتر هوشنگ طالبی

سال 1381 دانشگاه مجازی برای نخستین بار در کشور بوسیله دانشگاه اصفهان راه اندازی شد.

سال 1384: ریاست دکتر محمد حسین رامشت

سال 1387 : تأسیس دانشکده علوم و فناوری­های نوین

سال 1389:

· تأسیس دانشکده الهیات و معارف اهل البیت(علیهم السلام)

· تأسیس دانشکده علوم جغرافیایی و برنامه­ریزی (شروع فعالیت از سال 1345 با گروه جغرافی در دانشکده ادبیات)

سال 1391:

· تأسیس دانشکده مهندسی کامپیوتر (شروع فعالیت 1367 با گروه مهندسی کامپیوتر در دو رشته سخت­افزار و نرم افزار در دانشکده فنی و مهندسی)

· تأسیس دانشکده شیمی (شروع فعالیت 1343 با گروه شیمی در دانشکده علوم)

سال 1392:

· ریاست دکتر هوشنگ طالبی

· راه اندازی دوره پردیس در دانشگاه اصفهان

سال 1395: